maandag 1 mei 2017

Helemaal aan de rand van mij

Helemaal aan de rand van mijn bed
dwarrelen stukjes dromen.
Ze zijn piepklein en zitten verstopt

tussen de vlokken wol.

Ik raap ze bijeen, ik blaas erop en ik kijk hoe ze
wegwervelen.

Morgen ga ik 

schapenwolkenwonderen.
[...]
Helemaal aan de rand van de verveling
zijn er zoveel ideeën.
Ik kijk geen tv,
ik speel niet met mijn vrienden.
Ik laat de tijd gewoon voorbijgaan.
Morgen ga ik me
verveelpozen.
[...]
Agnès de Lestrade. Uit: Helemaal aan de rand van mij ben jij. Illustraties Valeria Docampo. Vertaling Siska Goeminne. De Eenhoorn, 2017.
Soms is er een prentenboek waar je adem even van stilstaat. Omdat het zo mooi is, zo zachtaardig. Fijn getekend, spannend en onvoorspelbaar.
Dit is zo'n prentenboek. De makers zijn dezelfden als van het prachtige Het land van de grote woordfabriek. Een blauwe beer, helemaal aan de rand, verwondert zich. Over de wereld, de dingen om hem heen, hoe hij zich voelt.
De taal van de Lestrade - overigens erg goed vertaald door Siska Goeminne, dat kan niet gemakkelijk zijn geweest - is fris en nieuw en kronkelt door het alfabet, steeds opnieuw. Mooie verzinwoorden en gedachten om met je kind te volgen. Hoe is het om je te verveelpozen of te betraantreuren?
Wat dan?
Tekst en tekeningen vallen prachtig samen, de originele beelden en gebruikte technieken verrassen op iedere pagina. De tekeningen ogen zo zacht en dat je over de bladzij wilt aaien en een velletje of bolletje wol verwacht te voelen.
Leeftijd 3+

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen